Sosyal Medya

Coğrafyamız

PKK’dan 8 Gün Sonra Açıklama: Biz Patlatmadık

PKK Sözcüsü Demhat Agit, Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye’ye uzanan petrol boru hattının patlatılmasıyla ilgilerinin olmadığını söyledi.



PKK’ye yakın RojNews sitesine konuÅŸan Demhat Agit, Kerkük - Yumurtalık Boru hattının Urfa il sınırları içinde patlatılmasıyla ilgilerinin olmadığını savundu.

Demhat Agit, “Birkaç gündür açıklamaları takip ediyoruz. Urfa’da petrol boru hattının patlatılması bizimle baÄŸlantılı bir durum deÄŸil. Bizim güçlerimiz bunu yapmadı. Kimin yaptığını da biz bilmiyoruz. Bizden taraf kimsenin böyle bir açıklaması da olmadı” diye konuÅŸtu.

Bir önceki açıklamasının Türkiye ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında yapılan anlaşmalara ilişkin olduğunu söyleyen Agit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle de Türkiye’nin açıkça Kürt düşmanlığı yaptığı bir dönemde Türk devleti veya hükümetiyle böylesi bir çıkar iliÅŸkisine girmenin Kürt ulusal çıkarlarına zarar vereceÄŸini belirttik. Bu görüşümüzü yineliyoruz.”

Ne olmuÅŸtu?

 16 Åžubat’ta Türkiye’ye uzanan boru hattına Urfa il sınırı içinde bir saldırı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.

17 Åžubat’ta PKK medyasına konuÅŸan KCK DışiliÅŸkiler Komitesi Sözcüsü Demhat Agit, Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki petrol ve doÄŸalgaz anlaÅŸmalarına iliÅŸkin, “Kürt yeraltı kaynaklarının Türkiye hükümetine ya da AKP yönetimine bir can damarı olarak kullandırılmak istendiÄŸi” iddiasında bulunmuÅŸtu.

DoÄŸal Kaynaklar Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye uzanan petrol boru hattına yapılan saldırıyı kınamıştı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında boru hattına PKK tarafından sabotaj düzenlenmişti.

Hükümetten PKK’ye uyarı

Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Türkiye’ye giden petrol boru hattına yapılan saldırı konusunda PKK’yi uyardıklarını söyledi.

PKK’nin daha önce de petrol boru hattına saldırdığını hatırlatan Dizayi, “KCK Sözcüsü de açık bir ÅŸekilde Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki anlaÅŸmayı tehdit etti. Bu açıdan PKK sorumludur” ifadelerini kullandı.

Dizayi, “Urfa ve Mardin il sınırları içerisinde boru hattının etrafına mayınlar döşenmiÅŸ. Bu yüzden ekiplerin boruya ulaÅŸması daha zor. Bölgede baÅŸka boru hatları olduÄŸu halde neden sadece Kürdistan Bölgesi’ninki hedef alınıyor?” diye sordu.

Kaynak: Rudaw

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.